Effectief communiceren

Wil jij overtuigender communiceren zodat je boodschap echt begrepen en ontvangen wordt?

Met de training effectief communiceren ga je dit zeker bereiken. Wij helpen jou om duidelijk en respectvol je mening te verwoorden. Zodat jij het resultaat bereikt dat jij voor ogen hebt. We geven je inzicht in hoe communicatie echt werkt, welke impact het heeft en hoe je aan kunt sluiten op de communicatiestijl van een ander.

Ben je klaar om je boodschap echt over te brengen?

Laat ons je helpen om overtuigender te communiceren zodat je boodschap echt begrepen en ontvangen wordt.

Herken jij dit?

  • Je hebt het gevoel dat collega’s je vaak niet goed begrijpen.
  • Je vindt het moeilijk om respectvol impactvolle feedback te geven.
  • Je vindt het lastig om feedback te ontvangen.
  • Nee zeggen lukt je niet.
  • Als mensen te gedetailleerd vertellen, haak je af.
  • Collega’s voelen zich altijd aangevallen als je ze wilt helpen.
  • Jij voelt je altijd aangevallen als collega’s jou willen helpen.
  • Je klapt dicht in conflictsituaties.

“Het effect van je communicatie is het antwoord dat je krijgt”

divider-rechts-oranje

Bram Steijn | trainer Effectief Communiceren

Wat kan de training effectief communiceren voor jou en je team betekenen?

Het ene gesprek vloeit zo door. Voor je het weet ben je twee uur verder. En soms heb je een gesprek die maar niet op gang komt. Met dodelijke stiltes. Met goede communicatie kan je zelfs de meest saaie en moeilijk lopende gesprekken omzetten naar een goed gesprek.

Tijdens de training effectief communiceren vergroten we jouw kennis over communicatie. Het is niet alleen een kwestie van zender, boodschap en ontvanger. Communicatie is zoveel groter dan dat. En dat kan het behoorlijk complex maken. Wij zorgen ervoor dat je flexibel wordt in je communicatie. Dat je een eigen stijl ontwikkelt. Die je gemakkelijk bij de stijl van je collega’s. Zodat jouw communicatie de juiste impact heeft.

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de training effectief communiceren behandelen we de basisprincipes van communicatie. En dat gaat verder dan zender, boodschap en ontvanger. Want hoe werkt communicatie eigenlijk? En wat doet het met je? Met communicatie kan je mensen beïnvloeden. Op een positieve manier.

We gaan het niet alleen hebben over verbale communicatie. Want juist de non-verbale communicatie spreekt boekdelen. Hoe kan jij jouw non-verbale communicatie inzetten om jouw boodschap over te brengen? En zitten jij en je gesprekspartner wel op één lijn? Dat kan je beïnvloeden. Wij leren je hoe.

Om zoveel mogelijk uit de training te halen, wisselen theorie en oefeningen elkaar af.

Over de trainers/adviseurs

Heel leuk zo’n training. Maar met wie zit jij straks om de tafel?

Bram Steijn

Bram Steijn

“Mijn interesse in wat mensen beweegt, om te snappen waarom ze doen wat ze doen, loopt als een rode draad door mijn leven. Groei is een belangrijk thema waar ik dagelijks vol energie aan werk. Het liefst met een flinke dosis relativeringsvermogen, humor en doortastendheid. Dat deed ik eerst binnen diverse salesfuncties bij (inter)nationale bedrijven, later in de rol van directeur bij een bank. Vanaf 2011 besloot ik mijn hart te volgen. En mijn ervaring en kennis als verandermanager, trainer en coach volledig in te zetten. Om anderen te laten groeien vanuit hun eigen kracht.”

Marcel Kalter

Marcel Kalter

"Ik geloof in de goedheid van de mens. Van elk mens. Niemand wordt met een ‘slechte’ inborst geboren. Tijdens diverse sales- en adviesfuncties heb ik veel trainingen bijgewoond. Soms werd ik aangespoord dingen te leren die niet bij mij passen. Kippenvel kreeg ik daarvan. Dan sla je de plank volledig mis met de training of het coachtraject. Je mag jezelf namelijk nooit verliezen. Het gaat om het leren van een vaardigheid, niet om een kunstje. Ik heb tot nu toe veel van het leven en de mensen om mij heen geleerd. En mij verbaasd. Heel veel zelfs. De rol van trainer/coach bij Achivers is een mooie, misschien wel logische stap in mijn carrière. Het gros van de mensen heeft het gevoel dat alles hen overkomt. Dat vind ik grote onzin. Jij kunt écht de regie pakken. Vanaf vandaag. Ik help je daar graag bij. En zorg ervoor dat jij jezelf blijft. Altijd!"

Onze klanten vertellen

Bram denkt mee over de verschillende trainingen en speelt perfect in op de doelgroep. Hij weet de studenten te raken, inspireren en hij kan enthousiasmeren. De trainingen zijn interactief en leerzaam. Bram is flexibel en schakelt snel. Toch online? Twee studenten extra? Allemaal geen probleem. Wij zijn erg blij met de masterclasses die Achivers geeft aan de Innovatiehub. Wij kijken uit naar de volgende!
SmitDeVries
In een nogal hectische periode heb ik Bram ontmoet. Hij voelde me meteen aan en liet me zien hoe ik hiermee om kan gaan. Hij hield een spiegel voor en daagde me uit om met mezelf aan de slag te gaan. “Je moet eerst jezelf op orde hebben om goed leiderschap te kunnen geven”, dat hield ik vast! Bram is gedreven en dat motiveert mij om aan mezelf te werken en verder te komen.
SmitDeVries
Ik vind het fijn dat ik in vertrouwen met hem kan praten en dat hij kritische vragen stelt. Hij benadrukt dat ík over mijn eigen carrière ga. Ik ben erg tevreden met het resultaat: inzicht in mijn persoonlijke kwaliteiten, een duidelijk doel en de eerste handvatten om daarnaartoe te werken!
SmitDeVries
Doordat Achivers op de juiste manier kan inspelen op de behoefte van onze lerende organisatie, zijn de trainingen altijd op maat en uitvoerbaar voor iedere doelgroep. De trainingen zijn interactief en out of the box. Waardoor ze van toegevoegde waarde zijn. Een groot variërend en interessant aanbod met de juiste trainers op de juiste plek!
SmitDeVries
Bram is een prettig persoon om mee te sparren. Hij is heel open over zijn eigen ervaringen en dat schept een vertrouwensband. Op een nuchtere en doortastende manier is Bram in staat om mij inzicht te geven in mijzelf en mij daardoor te laten groeien.
SmitDeVries
Men durfde diepere vragen te stellen. Echt naar een probleemanalyse te gaan van een klant. In plaats van een product te verkopen, stappen we nu over naar een oplossing te verkopen. Dus naar een solution. En daar zie je een hele grote groei bij het verkoopteam ontstaan.
SmitDeVries

Ben je klaar om je boodschap echt over te brengen?

Laat ons je helpen om overtuigender te communiceren zodat je boodschap echt begrepen en ontvangen wordt.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven